Lazer Epilasyon İşlemi (Kadınlar ve Erkekler için)

Sakarya’da diod lazer epilasyon işlemi istenmeyen tüylerin azalmasını sağlayan bir tekniktir. Sakarya diod lazer epilasyon ile lazerin dalga boyu ayarlanabilmektedir. Diğer lazer yöntemlerinden çok daha koyu renkli tenlerde bile etkili olan cihazda tedavi süresi değişiklik gösterebilmektedir. Diode lazer cihazının verdiği dalga boyu genel olarak 810 nm şeklindedir. Bu dalga boyu diğer lazer cihazlarına göre diod lazerin daha derine inmesine yardımcı olmaktadır. Cildin derinine rahat bir şekilde inen dalga boyları, koyu renk tenlerde bile rahatça kullanılabilmektedir.

Diod Lazer Uygulaması Aşamaları Nelerdir?

Diod lazerin aşamaları aşağıdaki maddelerde detaylı olarak verilmiştir:

  • Termal hasar prensibi: Diode lazer cihazında seçici termal hasar prensibi söz konusudur. Bu nedenle lazer ışığın kıl köklerinin renk ve melanin pigment sayısı tespit edilebilmektedir.
  • Renk pigmentlerinin emilmesi: Oldukça kısa bir süre içinde lazer ışığın cilde uygulanması cilt hücrelerinin zarar görmesine engel olacaktır. Milisaniyeler içerisinde kıl kökünde bulunan pigment emilecektir.
  • Deriye enerji gönderimi: Diode lazer cihazı tarafından verilen enerji ısıya dönüşerek kıl köklerini tahrip etmektedir. Bu sayede kıl kökleri yeni kıl üretemeyecek ve kısıtlanacaktır. Aşırı ısınan kılın, çevre dokulara zarar vermesi önlenerek cilt soğutma işleminin yapılması bu adımdadır.
  • Saç evresinin yakalanması: Lazer epilasyon cihazının en etkili sonuçlar ortaya çıkarabilmesi için saç evresinin yakalanması gerekmektedir. Saç evresinin yakalanması için dikkat edilecek husus saçın büyümesine denk gelebilmektedir. Aynı bölgede çıkan saç kökleri için yapılan planlama ile saçların yeniden çıkmaması sağlanmaktadır.

Lazer Epilasyon Kalıcılığı Ne Kadar?

Lazer epilasyonda kalıcılık süresi kişilerin vücut tiplerine, yapılarına ve çeşitli etkenlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Sakarya diod lazer epilasyon seanslarından sonra etkinin oluşabilmesi için en az 6 ay beklenmesi gerekmektedir. Bu 6 ay boyunca farklı herhangi bir işlemin aynı bölgeye uygulanmaması gerekmektedir. İlerleyen senelerde oluşan hormonal değişimler vücutta olan tüyleri harekete geçirebilmektedir. Bu değişimlerin başında hormonal dengeyi değiştirecek ilaçlar ve hamilelik yer almaktadır. Zayıf tüyler bile bu dönemde belirgin hale gelebilmektedir. Bu gibi durumlarda ara verilen lazer işlemine ilgili dönemin bitmesinin ardından devam edilebilmektedir.

Seans sayıları bölgeye bağlı olarak değişmektedir. 7 seans ile 9 seans arasında yapılan işlemler saçların yoğunluğuna, bölge genişliğine ve deri yapısına bağlı olarak 15 dakika ile 60 dakika arasında sürebilmektedir. Diode lazer epilasyon aralıkları bir buçuk ay olarak belirlenmiştir.

Lazer Epilasyon Uygulamasına Gelirken ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Epilasyon sırasında ve öncesinde yapılması gerekenler insanların epilasyondan aldıkları verimi artırmaktadır. Lazer epilasyon sonrasında 15 dakika ile 20 dakika arasında uygulanan buz işlemleri hava ile soğutmalı olduğu için cildi rahatlatmaktadır. Bu işlem sonucunda kızarma ve şişmeler de azalmaktadır. Bu gibi durumlar tamamen de kaybolabilmektedir. İşlem sonrasında bölgenin nemlendirilmesi, cildin toparlanması için önemlidir. Epilasyon sonrasındaki 24 saat içinde uygulama yapılan bölge çok sıcak su ile temas etmemelidir. Epilasyon sonrasında bireylerin ağır egzersizler yapmaması da önerilmektedir.

Bireyler 15 gün boyunca bronzlaşmamalı ve güneşlenmemelidir. Buna ek olarak solaryuma da girilmemelidir. Epilasyon sonrasında cildin yüz gibi açıkta kalan kısımları güneşli havalarda koruyucu kremler ile korunmalıdır. Sonraki seansa kadar bu kremler kullanılmalıdır.

Diode lazer epilasyonda solaryum ve güneşleme yapılmamalıdır. Ağda ve saç köklerini alan uygulamalardan da uzak durulmalıdır. Sakarya diod lazer epilasyon merkezimiz sizlere diode lazer uygulamaları konusunda yardımcı olmaktadır. Uygulama detaylarımız ve fiyat tarifelerimiz için Sakarya şubemize gelebilirsiniz.

it’s just your glow

Scroll to Top